De Sfinx Rijswijk
sluit info

De Sfinx Rijswijk

Direct naast het ondergrondse treinstation verrijst ‘De Sfinx’ tussen de bestaande bebouwing. Een hoge wand vormt de begrenzing van het plein met een toren als accent nabij de ingang van het station. De begane grondlaag is aan de pleinzijde kant gevuld met aan het wonen gerelateerde voorzieningen.

Aan de andere zijde kent het gebouw een terrasachtige opbouw en voegt zich zo naar de bestaande eengezinswoningen van de Braakensieklaan. Deze laan krijgt zo een symmetrisch profiel met aan weerszijden grondgebonden woningen.

Onder het complex ligt een éénlaagse parkeergarage voor 200 auto’s.

In de asymmetrische doorsnede is vanaf de eerste verdieping een groot atrium gesitueerd van waaruit de appartementen via transparante liften, galerijen en loopbruggen worden ontsloten.

De gevels zijn uitgevoerd in baksteen gecombineerd met keramische beplating. Bijzondere gevelonderdelen zijn voorzien van gepatineerd koper. Op de lager gelegen daken ligt een groendak.

Koop- en (sociale) huurwoningen liggen verspreid door het complex en zorgen voor een optimale integratie. 

Project:

118 appartementen, 10 stadswoningen, ondergrondse parkeergarage voor 200 auto’s, 2400 m2 voorzieningen    

Opdrachtgever:

Rijswijk Wonen

Wednesday, 18 June 2014 00:00

deel project