Biezenkreek Rotterdam
sluit info

Biezenkreek Rotterdam

Door de gebogen vorm van het gebouw ontstaat een ruime, op de zon georiënteerde woonzijde voorzien van balkons en aan de noordzijde een korte galerij. In de wigvormige plattegronden is ruimte voor een woon- en een slaapkamer aan de brede zonnige kant. Aan de galerijzijde liggen een keuken en een kleine slaapkamer.

De entreehal loopt door het gebouw naar een vrij in het achter terrein geplaatst stijgpunt, gekoppeld aan de galerijen door middel van loopbruggen. Op de begane grond aan de voorzijde is een gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners gecreëerd, direct naast de entree.

De combinatie van de gebogen vorm en de witte translucente balkonhekken en borstweringen zorgt overdag, maar ook ‘s avonds voor een bijzonder licht- en schaduwspel. De gemêleerde baksteen en houten gevelbekleding geven het gebouw een warme uitstraling. 

Project:

28 seniorenappartementen en een gemeenschappelijke ruimte

Opdrachtgever:

Woonbron Rotterdam

Wednesday, 18 June 2014 00:00

deel project