Kantoor Woonbron Makelaars
sluit info

Kantoor Woonbron Makelaars

Wegens inbreiding van woningcorporatie Woonbron te Rotterdam werd een bestaande bedrijfsruimte aangewezen als kantoorruimte voor de WoonbronMakelaars. De ruimte is bijna 5 meter hoog, langgerekt en eenzijdig georiënteerd. De volledig glazen pui aan de zuidzijde van de ruimte biedt een weids uitzicht over de Aelbrechtskade en de Rotterdamse Schie.

De wens van WoonbronMakelaars was een representatieve, overzichtelijke, moderne en frisse werkomgeving met een transparante uitstraling. Een belangrijk aspect was het creëren van zoveel mogelijk opbergruimte voor de archieven en lopende zaken. Uitgangspunt is een neutrale werkplek te creëren, waarin een aantal elementen worden geaccentueerd door vorm, kleur of materiaal. Tevens is functioneel onderscheid gemaakt tussen de toegankelijke werkruimte en besloten functies.

Door een deels verhoogde vloer is er onderscheid tussen het open kantoorgedeelte en de ruimtes voor de directie en vergaderen. Door transparante wanden blijft visueel contact mogelijk tussen de besloten functies en werktuin. De verhoogde ruimtes worden gescheiden door wanden van kaderloos glas. De verhoogde vloer wordt ontsloten door een promenade evenwijdig aan de ruimtes, die naar de directiekamer voert. Langs de gehele promenade is een halfhoge kastenwand geplaatst, die tevens als doorvalbeveiliging fungeert.

De kantoortuin wordt gedomineerd door een kastenwand die de gehele kantoortuin aan de binnenzijde omzoomt, en door de overgedimensioneerde werkplekverlichting. De doorlopende tekst op de glazen wanden van de spreekkamer zorgt voor afleiding om enige privacy te waarborgen.

De resultaten zijn: een gelukkige opdrachtgever, opgetogen medewerkers en een moderne, frisse en integrale werkruimte.

Project:

nieuw interieur, 320 m2 kantoorruimte

Opdrachtgever:

Woonbron Makelaars

Friday, 22 April 2016 00:00

deel project