De Wadden Utrecht
sluit info

De Wadden Utrecht

Langs de spoorlijn nabij station Lunetten vormt een wand met 22 woningen een geluidsscherm voor het achterliggende gebied. Deze woningen zijn vanwege de geluidsbelasting gesloten naar het spoortracé en openen zich naar het westen. Vanwege deze eenzijdige oriëntatie zijn de woonkamers op de eerste verdieping gesitueerd en hebben elk een groot terras op de erkers van de begane grond. Een optie voor een tweede trap maakt een woonkamer over twee lagen mogelijk. In de spoorgevel zijn glazen bouwstenen opgenomen ter plaatse van berging, keuken, badkamer en trap. Vanuit de trein gezien bepalen deze elementen samen met de in geglazuurde baksteen uitgevoerde tekst LUNETTEN 2002 het aanzicht voor de treinreizigers. Langs de geluidswalwoningen loopt een fietsroute die aan de andere zijde begeleid wordt door een rij geschakelde woningen. De aansluiting op de overige bebouwing wordt verzorgd door twee onder een kap woningen die zich met een groot raam en overkragend terras op de waterpartijen aan de westzijde van de locatie oriënteren.   

Project:

22 geluidswalwoningen

geschakelde woningen

8 2/1 kapwoningen

Opdrachtgever:

Amstelland Vastgoed

Wednesday, 01 October 2014 00:00

deel project