Aalscholver Fazantlaan Vlaardingen
sluit info

Aalscholver Fazantlaan Vlaardingen

Eén van de grotere hedendaagse opgaven is de aanpak van de grote woningvoorraad uit de jaren 60 en 70. Het samenwerken met zittende bewoners, het verbeteren van comfort en imago en het voorkomen van verder onderhoud zijn hierbij leidend.

De twee hoogbouwcomplexen ‘Fazant’ en ‘Aalscholver’ uit de jaren 70 waren toe aan onderhoud en revitalisatie. Ons doel was de complexen meer tot een eenheid te smeden, en ze te voorzien van een representatieve en ruime entree. Tegelijk met deze ingreep vond groot onderhoud aan de gevels plaats en werden de galerijenop geplust. De grootste uitdaging was het vernieuwen van toilet, badkamer en leidingschacht in de bewoonde woningen in maximaal twintig werkdagen per schacht.

Door beide gebouwen boven de plint in één kleur te omkaderen over twaalf en tienverdiepingenis de eenheid ervan versterkt. Het kader wordt alleen door dehoofd entreesonderbroken. Deze zijn op de begane grond breed genoeg om ruim plaats te bieden aan alle postkasten. In het midden zijn deentreeshoger, om licht en ruimte te bieden aan aankomst en vertrek. In zulkeentreesga je gemakkelijk een gesprek aan en ontvang je vanzelfsprekend bezoek. De bewoners spreken zelfs van ‘onze balzalen’....

De complexen zijn aan voor- en achterzijde voorzien van vrijwel identieke gaanderijen. Aan de zuid- en westkant -de privézijden- zijn de balkons gelegen, aan de noord- en oostzijde zijn de galerijen gesitueerd.Entreeszitten echter aanprivé- en galerijzijde. In de nieuwe situatie zijn de voor- en achterzijde dan ook identiek vormgegeven.

 

 

Project:

upgrading 2 complexen met 304 woningen
vernieuwen sanitaire kern 304 woningen
uitbreiden en moderniseren van 5 entrees

Opdrachtgever:

Waterweg Wonen te Vlaardingen

Wednesday, 01 October 2014 00:00

deel project