Zwaluwenlaan Vlaardingen
sluit info

Zwaluwenlaan Vlaardingen

'Zwaluwenlaan even' is een groot naoorlogs woongebouw aan de rand van Vlaardingen. Gelegen op een markant punt, in de oksel van het nieuwe kruispunt van de A20 en de A4. Vanwege de aanleg van de A4 door midden-delfland zijn geluidwerende maatregelen noodzakelijk aan de zuidgevel. Deze noodzaak is aangegrepen om ook het interieur van de verkeersruimte te vernieuwen en de thermische isolatie te verbeteren. 

Het interieur van de trappenhuizen is vernieuwd, de galerijen zijn opgehoogd en de centrale entree is vernieuwd. De galerijhekken zijn vervangen door glazen balustrades, waarbij verdeeld over meerdere verdiepingen een grote print van een zwaluw op de glazen balustrades is aangebracht. De kopgevels van het complex zijn voorzien van extra isolatie en aluminium beplating, met aan de westzijde geïntegreerde zonnecollectoren.

Project:

casco-ingreep en verbeteren thermische- en geluidsisolatie aan 169 woningen op een bergingen- en garagelaag

upgraden entree en trappenhuizen

Opdrachtgever:

Waterweg Wonen

Thursday, 30 October 2014 00:00

deel project