Super User

Super User

Friday, 29 March 2019 11:59

Marge architecten is verhuisd!

Marge architecten is het herenhuis aan de 'sGravendijkwal ontgroeit en is per 20 december verhuisd naar het voormalig belastingkantoor aan de Puntegaalstraat in Rotterdam. In dit rijksmonument betrekken wij een dubbel hoge transparante ruimte waarin we met het hele team op één vloer kunnen werken.

Een nieuw jaar, een nieuw thuis. We zijn er klaar voor!

Marge architecten

Puntegaalstraat 107

3024 EB Rotterdam

telefoon 0102440242

Appartementencomplex De Startmotor is door Amvest aangekocht. De bijna 600 huurwoningen voor startenden op de woningmarkt zijn compact en luxe, zegt Amvest, trots op hun nieuwe aanwinst: 'De Startmotor is meer dan een woongebouw. Het project moet functioneren als een gemeenschap waar jongeren samen leven en daartoe naast hun zelfstandige woonruimte veel faciliteiten delen'.

Negentiende-eeuws woonblok met winkels dat bij het bombardement behouden bleef, is bouwkundig gerenoveerd met aandacht voor unieke historische kwaliteiten en uitstraling.

lees meer...

 

Thursday, 18 October 2018 12:24

Els Burbank

Els Burbank

Office manager

Thursday, 18 October 2018 12:21

Lai Ping Lam-Koo

Lai Ping Lam-Koo

Bouwkundige

Thursday, 18 October 2018 12:20

Patrick Zwiers

Patrick Zwiers

Bouwkundige

Thursday, 18 October 2018 12:20

Johan Lemans

Johan Lemans

Bouwkundige

Thursday, 18 October 2018 12:16

Marcel van Putten

Marcel van Putten

Bouwkundige

Thursday, 18 October 2018 11:46

IR FRITS KUILMAN

IR FRITS KUILMAN

Architect

Friday, 22 April 2016 00:00

Woonwinkels Zijpe

Een plan maken voor één van de oudste winkelcentra van Pendrecht, de Zijpe. Een kleine zus met een heel beroemde grote broer: de Lijnbaan. Hoewel de schaalgrootte en architectuur afwijken, zijn er veel parallellen: een autovrij winkelplein, wonen in één laag boven de eigen winkel, bevoorrading via de ‘achterzijde’, doorlopende luifels die het openbaar gebied omzomen en aaneensmeden, bebouwing in stroken, openheid, transparantie èn bouwen op een menselijke schaal.

Oude foto’s geven een goed beeld van de moderne sfeer in het originele project. De strakke stalen winkelpuien en etalagekozijnen, de indeling van ramen van woningen, de kiosken die als abstracte collages zijn vormgegeven dragen bij aan de moderniteit.

Toch zou je kunnen zeggen dat de architect een volledig moderne uitstraling indertijd niet vond passen in het rurale Pendrecht, waar het eerste deel vrijwel volledig met schuine daken is ontworpen. Zo is een project ontstaan dat de transitie illustreert van traditionele naar moderne architectuur, in een moderne stedenbouwkundige setting. De gevels van de bovenliggende woningen, de schuine daken, toepassing van warme materialen als hout en baksteen en de sterk individuele winkelgevels geven een traditionele tint aan het moderne plein, die zeker niet misstaat.

De originele vormgeving van alle kozijnen, alsook die van de de bestaande dakkapellen aan straatzijde is hersteld. De ranke profielen van de bloemkozijnen aan het plein zijn behouden en de karakteristieke entreepuien en expeditiedeuren aan de straatzijde zijn teruggebracht. Tegelijk is het dak geïsoleerd, evenals alle glasvlakken, zijn de installaties gemoderniseerd en zijn de onbewoonde woningen geheel getransformeerd aan de binnenzijde. Zo hebben we bereikt dat de sfeer van de jaren ’50 is gepaard aan de bouwkundige eisen van deze tijd.

Page 1 of 8