De Gaarden Den Haag
sluit info

De Gaarden Den Haag

In het naoorlogse Den Haag Zuid West liggen vijf galerijflats aan de Steenhouwersgaarde. Woon- en bouwtechnische gebreken leidden tot een omvangrijke ingreep. Veertig woningen aan de koppen van de flats zijn gesloopt, om plaats te maken voor honderdtwintig nieuwe appartementen. De overige honderdveertig flatwoningen zijn, door Metropolis architecten in een gezamenlijk project, op hoog niveau gerenoveerd. Samen met de ingreep aan de bestaande woningen is de gehele woonomgeving aangepakt. Tevens kunnen de bewoners gebruik maken van de voorzieningen van de naastliggende verpleeghuizen.

De nieuwe koppen vormen met hun zeven lagen een nieuw front tegenover de sportvelden aan de overzijde. Standaard bevinden zich in de koppen vier woningen per laag. De woningen zijn zo ontworpen dat alle woonkamers voorzien zijn van royale balkons en uitzicht hebben op het groen. Op de bovenste laag zijn twee halfronde penthouses gesitueerd, met grote dakterrassen en een wijds uitzicht.

Doordat de gerenoveerde flatwoningen op een half verdiepte berginglaag liggen ontstaat een hoge entree van anderhalve laag. De ruime glazen entree beslaat de halve begane grond van een kop. Vanuit deze hal worden zowel de gerenoveerde- als de nieuw gebouwde woningen ontsloten. De neonverlichting in de kopse zijden van de glazen bouwstenen schermen geeft de entrees ’s avonds een letterlijk gekleurde uitstraling.

Project:

120 senioren appartementen

Opdrachtgever:

Haagwonen Den Haag

Monday, 14 July 2014 00:00

deel project
google maps

de Gaarden Den Haag