Christinaflat Ameide
sluit info

Christinaflat Ameide

Veranderde inzichten omtrent zorg en kwaliteitseisen maakten vervangende nieuwbouw noodzakelijk. Als speerpunt in een grotere ontwikkeling waarbij het bestaande complex ‘Open Vensters’ op termijn zal worden aangepast en uitgebreid zijn 42 seniorenwoningen gerealiseerd.
De appartementen zijn in drie lagen rond een rechthoekige binnentuin gelegen en worden ontsloten door middel van galerijen. De bovenste laag is rondom terughoudend en licht vormgegeven. Aan de voorzijde heeft het gebouw vier lagen en een accent. De hogere zijde is de wand van een toekomstig plein: de entree van het nieuwe complex in ontwikkeling. Aan dit plein ligt de gemeenschappelijke ruimte die ook door omwonenden gebruikt kan worden.
De twee-beukige appartementen zijn ondiep; licht komt tot achter in de woning. Aan de gevel rondom het gebouw zijn balkons, woon- en slaapkamers gelegen. Aan de binnenhof liggen entrees, keukens en badkamers. Speciaal voor bewoners met een balkon alleen op het noorden zijn overbalkons aan de galerij gemaakt. Bij mooi zomerweer zitten zij alsnog in de zon.
Vrije sector huurwoningen en sociale huurwoningen liggen naast elkaar. De seniorenappartementen zijn ook te gebruiken als gewone 3-kamer woningen. 70% ervan is in te delen als dubbele woonunit voor hulpbehoevende bewoners. Een strakke vormgeving omkadert een flexibel te gebruiken gebouw met een warme uitstraling.

Project:

42 huurwoningen, waarvan 18 in de vrije sector

 1 gemeenschappelijke ruimte

 1 binnentuin

Opdrachtgever:

Woonzorg Nederland, Amstelveen

Wednesday, 18 June 2014 00:00

deel project