Villa Delphia Rotterdam
sluit info

Villa Delphia Rotterdam

Villa Delphia wordt de nieuwe huisvesting voor 36 bewoners met een verstandelijke beperking van zorginstelling Philadelphia. Het gebouw telt negen lagen en is gelegen op de kop van de waterpartij langs de Wiardi Beckmansingel.

Het totale project omvat, naast 36 appartementen verdeeld over vier groepen, een aantal voorzieningen op de begane grond en 10 zelfstandige appartementen op de bovenste twee lagen.

De vier groepen van Philadelphia zijn elk verdeeld over anderhalve verdieping. Eén laag met zeven appartementen en een ‘halve’ laag met twee appartementen en een gemeenschappelijke woonkamer. Beide verdiepingen zijn los van de hoofdontsluiting met elkaar verbonden door een binnentrap zodat elke groep een autonome eenheid vormt.

De tweekamerappartementen hebben volledig eigen voorzieningen inclusief balkon. De gemeenschappelijke ruimten zijn uitgerust met een grote keuken en voorzien van een grote buitenruimte.

De functionele verdeling van het gebouw is in de gevel afleesbaar. Het woondeel wordt uitgevoerd in baksteen waarbij de vlakken tussen de ramen van de lagen met gemeenschappelijke ruimten in hout zijn gematerialiseerd. Hierdoor krijgt de massa een driedeling in een verhouding één, twee, drie. De iets terugliggende gevel van de plint wordt uitgevoerd als transparante houten puien met een verticale parcellering waardoor het bakstenen volume deel zich ogenschijnlijk los maakt van het maaiveld.

Project:

4 woongroepen met elk 9 eenheden

10 zelfstandige appartementen

Opdrachtgever:

Waterweg Wonen te Vlaardingen

Wednesday, 08 October 2014 00:00

deel project