De Foyer Rotterdam

Beschutte woningen voor jongeren in gemeenschappelijk woonproject

Opdrachtgever
Woonbron en Kristal

Programma
33 eenheden met gezamenlijke voorzieningen
1 gezamenlijke ruimte

Omschrijving
De Foyer voorziet in de huisvesting van jongeren die om diverse redenen soms een ‘steun in de rug’ nodig hebben. De steun wordt gegeven door het Centrum Voor Dienstverlening Rotterdam. De wooneenheden hebben per groep gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen en een keuken. Er is begeleiding aanwezig en in het souterrain bevinden zich gezamenlijke ruimten.
Van deze drie panden aan de Henegouwerlaan (een deel van het Maastunneltracé) is de voorgevel gerenoveerd waarbij geluidwerende voorzieningen zijn opgenomen met behoud van de monumentale uitstraling.

Vanwege het omvangrijke programma is er ruimte gecreëerd binnen de contouren van het gebouw. De zolderverdieping en het dak boven twee van de drie panden is daartoe gesloopt en vervangen door twee verdiepingen houtskeletbouw. Door de bovenste verdieping terug te leggen ontstaat een ruim dakterras aan de voorzijde. Doordat hier het dakvlak doorloopt als borstwering blijft de monumentale voorgevel intact. Aan de achterzijde is de opbouw juist expressief.

Terug naar Zorg