Vrijheidsakker Barendrecht

keuzevrijheid in groot aantal opties in landelijke woonstijl

Opdrachtgever
Bokx Vastgoed Ontwikkeling

Programma
62 woningen te Vrijheidsakker

Omschrijving
Uitgangspunten van het ontwerp zijn een landelijke en vriendelijke uitstraling, eenheid in de wijk en diversiteit in woningtypen. Tevens is de wijk, door het aanbieden van vele vrijheden (opties), consumentvriendelijk ontwikkeld.
We hebben gekozen voor een landelijke benadering van kleurgebruik en materialisering. Door het toepassen van lichtgekleurd metselwerk met donkere accenten op de begane grond, een donkere gevelbekleding en oranje pannen ontstaat een grote eenheid in de buurt. Grote overstekken, zinken goten en brede kozijnlijsten versterken het klassieke beeld.

Doordat gekozen is voor eenheid in materiaal, kunnen de woningtypen onderling sterk afwijken zonder het beeld te verstoren. Vrijstaande woningen, half vrijstaande en geschakelde twee onder een kappers en rijwoningen, allen met verschillende kapvormen, zijn verwerkt in het plan.
Er is veel werk gemaakt van het aanbieden van een groot aantal opties aan de bewoners. Alle woningen waren uitbreidbaar met een uitbouw aan de achterzijde en een erker aan de voorzijde. Achter kon ook een veranda worden gekozen. De geschakelde twee onder een kap woningen konden ook op de eerste verdieping worden uitgebreid. Bij alle woningen waren dakkapellen op het dak aan de achterzijde toe te voegen. Op de rijwoningen, uitgevoerd met een langskap, kon een puntgevel worden gekozen. In de woning waren vele indeling opties mogelijk. We zijn er trots op dat alle opties minstens één maal gekozen zijn.

Terug naar Laagbouw