Woonbron Makelaars Rotterdam

Representatieve werkomgeving met duidelijke functiescheiding.

Opdrachtgever
Woonbron Makelaars Rotterdam

Programma
330 m2 kantoorruimte

Omschrijving
Wegens inbreiding van woningcorporatie Woonbron te Rotterdam werd een bestaande bedrijfsruimte aangewezen als kantoorruimte voor de Woonbron Makelaars. De ruimte is bijna 5 meter hoog, langgerekt en eenzijdig georiënteerd. De volledig glazen pui aan de zuidzijde van de ruimte biedt een weids uitzicht over de Aelbrechtskade en de Rotterdamse Schie.

De wens van Woonbron Makelaars was een representatieve, overzichtelijke, moderne en frisse werkomgeving met een transparante uitstraling. Een belangrijk aspect was het creëren van zoveel mogelijk opbergruimte voor de archieven en lopende zaken.

Deze wens is vertaald door een neutrale werkplek te creëren, waarin een aantal elementen wordt geaccentueerd door vorm, kleur of materiaal. Door een verhoogde vloer is onderscheid benadrukt tussen de voor publiek toegankelijke werktuin en de ruimtes voor de directie en vergaderen. Door transparante wanden blijft visueel contact mogelijk tussen de directie- en vergaderfunctie en werktuin.

De verhoogde vloer wordt ontsloten door een promenade evenwijdig aan de ruimtes waar langs een halfhoge kastenwand is geplaatst die als balustrade fungeert. De werktuin wordt gedomineerd door kastenwanden die over de volledige breedte en hoogte van de ruimtes zijn ontworpen en door de overgedimensioneerde werkplekverlichting. De doorlopende tekst op de glazen wanden van de spreekkamer zorgt voor afleiding en dient om de privacy te waarborgen.

Terug naar Diversen