Woonbron Makelaars

Wegens inbreiding van woningcorporatie Woonbron te Rotterdam werd een bestaande bedrijfsruimte aangewezen als kantoorruimte voor de Woonbron Makelaars. De ruimte is bijna 5 meter hoog, langgerekt en eenzijdig georiënteerd. De volledig glazen pui aan de zuidzijde van de ruimte biedt een weids uitzicht over de Aelbrechtskade en de Rotterdamse Schie.

De wens van Woonbron Makelaars was een representatieve, overzichtelijke, moderne en frisse werkomgeving met een transparante uitstraling. Een belangrijk aspect was het creëren van zoveel mogelijk opbergruimte voor de archieven en lopende zaken.

Multifunctioneel Sportcomplex Rijswijk

In het kader van efficiënt ruimtegebruik biedt dit multifunctionele complex zowel onderdak aan de voetbalvereniging KRSV, als aan een sportieve naschoolse opvang van de organisatie B4kids. Tevens bestaat de mogelijkheid om de horecavoorziening los van de andere functies te gebruiken.

Door deze combinatie kunnen de voorzieningen zeven dagen per week benut worden. Het gebouw doet ook dienst als tribune voor het hoofdveld. Speciaal voor de BSO zijn om het gebouw kleinere speelvelden, een beachvolleybalveld en andere voorzieningen aangelegd.

Hogeschool Kralingse Zoom Rotterdam

In verband met onderwijsvernieuwing binnen het HBO in Rotterdam is de huisvesting van verschillende faculteiten aangepast. De doelen zijn: meer ruimte voor zelfstudie, een plaats voor ontmoetingen van studenten onderling én met docenten, en het creëren van een herkenbare en aantrekkelijke plek.

Voor de locatie van de Faculteit Economie aan de Kralingse zoom betekent dit dat de oorspronkelijke structuur met een corridor en gesloten lokalen is opengebroken waardoor er lichtere, ruimere en meer transparante ruimten ontstaan. Daarnaast zijn voor groepsgericht onderwijs en individuele gesprekken grotere klaslokalen en kleine spreekkamers opgenomen.

Sportgebouw VFC Vlaardingen

Samen met architect Sunil Bahadoersing verwierven wij in 2009 de opdracht voor het ontwerpen van een duurzaam sportgebouw voor de Vlaardingsche Football Club. Op een smalle locatie tussen het hoofdveld en de openbare weg, biedt een langgerekt gebouw ruimte aan twaalf kleedkamers, kantine, kantoren en een tribune voor 300 toeschouwers. Het gebogen Calzip dak opent zich naar het veld en verbindt alle functies in één groot gebaar.